Speeltuinvereniging Kindervreugd en buurtvereniging ’t Kloosterblokje hebben dit keer de handen ineen geslagen en organiseren samen een excursie naar bierbrouwerijmuseum Bocholt. Het brouwerijmuseum is onderdeel van Brouwerij Martens. Brouwerij Martens staat met een productie van 3 miljoen hectoliter de op een na grootste brouwerij in België.  Ze is sinds de start in 1758 in handen van de familie Martens, inmiddels is de dagelijkse leiding in handen van de achtste generatie. Naast eigen merken produceren zij ook heel veel in opdracht voor grote winkelketens zoals Coop, Deen, MCD, Aldi, Lidl, Dirk en Jumbo.

De excursie vertrekt op zaterdag 3 maart om 12:00 uur met een bus vanaf de Blokhut naar het grootste Bierbrouwerijmuseum van Europa. Hier wacht Paul Martens ons op om en zal ons rondleiden door de traditionele mouterij, langs de koperen lagertanks en door de indrukwekkende brouwzaal. Na afloop krijgt iedereen vanzelfsprekend het geproduceerde te proeven. We verwachten tussen zes en zeven uur terug te zijn bij de blokhut waar de gelegenheid is om nog even wat na te borrelen en wat te eten.

Deelname kost € 10,- voor leden van het Kloosterblokje en de Speeltuinvereniging, niet leden betalen € 15,- kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar bij Jack Konings Vlakkekreek 59 Willemstad en bij de Blokhut Prins Bernhardplein 2 in Helwijk. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de bus.